Filozofie
Vitalité, restaurace moderního životního stylu
Myšlenka na založení Vitalité Zdravého Restaurantu se zrodila v hlavách jeho zakladatelů jako přímá reakce na přání začít formou zdravějšího způsobu stravování více pečovat o své zdraví, které je naším hlavním "aktivem".
Nové a nové lékařské studie totiž znovu a znovu potvrzují, že to, co jíme (a v jaké pestrosti) zásadním způsobem ovlivňuje nejen naše zdraví, ale i naši každodenní výkonnost, pocit pohody i vitalitu.
Vhodným výběrem jídel a surovin přitom můžeme našemu zdraví i pocitu pohody jednoduše pomoci.
Jistě každý z Vás už např. někdy zažil pocit, kdy se vrátil po obědě do kanceláře úplně "utlumený" z nevhodného jídla a trvalo drahnou dobu, než mohl zase začít plnohodnotně "fungovat", nemluvě už o tom, že nevhodná jídla často přispívají i k nadváze (a to především u lidí se sedavým zaměstnáním a dětí) a k dalším zdravotním problémům.
A právě proto nabídka jídel Vitalité Zdravého Restaurantu každý den obsahuje:
- jídla z ryb - bohaté na prospěšné omega kyseliny, které si naše tělo neumí samo vyrobit,
- jídla z lehkých druhů masa - která jsou mnohem šetrnější k našemu srdci, střevnímu i cévnímu systému,
- jídla z čerstvé i teplé zeleniny - bohatá na potřebné minerály, antioxidanty a přírodní vlákninu,
- domácí dezerty a přírodní nápoje připravované přímo ve Zdravém Restaurantu - obsahující mnohem méně cukru než klasické průmyslově vyráběné cukrovinky a nápoje.
Všechna jídla navíc samozřejmě nabízíme v příjemném, moderním a zároveň nekuřáckém prostředí.
Z čeho vaříme
Naše čtyři zásady pro přípravu jídel
1. Prověřené a kvalitní suroviny:
- vaříme z prověřených a kvalitních surovin (i v kvalitě BIO), u nichž se zaměřujeme především na vaření ze superpotravin
- většina našich jídel je i v bezlepkové úpravě (což je možné zjistit z jídelního lístku ze zkratky BL před každým takovýmto jídlem
2. Čerstvá jídla bez nezdravých polotovarů a separátů:
- jídla vaříme čerstvá a bez použití instantních práškových polotovarů (tj. bez "polévky" nejsou z prášku, bez předvyrobených průmyslových "sypaných" omáček z kyblíku, bez "bramborové" kaše z prášku apod.)
- používáme drůbeží a rybí maso bez tzv. separátů (tj. ne rozemleté kusy drobných kostí či šlach, které se průmyslově přidávají k masu, aby nabylo na váze)
3. Bez nezdravých náhražek a konzervantů:
- do našich jídel nepřidáváme chemické náhražky ani nezdravé konzervanty
- především se vyhýbáme všem látkám jejichž použití při vaření je nezdravé či zdraví přímo škodlivé (např. využívání nezdravých ztužených tuků, jejichž smažením vznikají rakovinotvorné prvky)
- jídla jsou tak vhodná i pro malé děti, u nichž je důraz na kvalitní stravování nejzásadnější
4. Nízká kalorická hodnota připravovaných jídel a vysoký podíl zeleniny
- v jídlech využíváme vysoký podíl zeleniny (např. u jídel pro děti přeplňujeme požadavek tzv. Spotřebního koše nad úrovní 100%)
- dlouhodobě spolupracujeme s výživovými specialisty a dietology, kteří nám pomáhají sestavovat kaloricky a výživově vyvážené jídelníčky
- jídla jsou tak nejen kvalitní, čerstvá a chutná, ale i vhodná pro všechny zákazníky, kteří by rádi udělali něco se zdravostí svého jídelníčku a se svojí celkovou životosprávou