S účinností od soboty 13.prosince 2014 vstupuje v platnost EU směrnice o zveřejňování alergenů v jídlech.
Ačkoliv naši stálí zákazníci vědí, že odpověď na dotazy ohledně případných alergenů v jídle zákazníkům sdělujeme již od roku 2006 i bez směrnice (nejčastější dotazy jsou na bezlepkovost (BL) a bezmléčnost jídel (BM), což promítáme i do zkratek BL a BM v námi zveřejňovaných jídelníčcích i na popiskách u jídel),
nově budeme upozorňovat na EU alergeny, a to následujícím způsobem:
1) u každého jídla v jídelníčku vždy uvedeme číslo alergenu (celkem je jich dle směrnice 14),
2) na internetu i v našich restauracích vždy bude k dispozici navíc i podrobný seznam všech 14 alergenů i s jejich vyobrazením a čísly (zdroj: AG Foods),
3) náš zákazník si tak bude moci ze seznamu získat čísla surovin, na které má alergii a podle těchto čísel zjistit, zda se v daném jídle takovýto alergen vyskytuje či ne: